sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Japani, joulumaa?

Muutin tässä ja kaikkee, joten päivityksien teko on vähänniinku  venynyt, sorge!

Japanipäivitykset siis jatkuvat - olimme Japanissa joulun ja uudenvuoden tienoilla 18 päivää, ja matkustimme Kiotossa, Tokiossa ja Osakassa. Ystäväni Petra on vaihdossa Kiotossa, menimme häntä kiusaamaan ja joulua viettämään sinne. 

Mutta joulu Kiotossa:


Olin siis oikeasti ihan järkyttävä amatsoni Japanin mittapuulla, 177 cm ei ole kovin tavallinen mitta siellä naiselle... Löysin kuitenkin MELKEIN sopivan yukatan, joka on jo saavutus.Kioton maisemaa yllämainitusta Starbucksista. Kiotossa ei ole kovin korkeita taloja, toisin kuin kaikkialla muualla Japanissa! 

Japanissa ei niinkään ole vietetty joulua, mutta markkinavoimat ovat vieneet sen sinnekin - joululauluilta ei siis välty sielläkään. Joulua vietetään joulukakkua ja kanaa (!) syöden ystävien ja seurustelukumppaneiden kesken, ei siis perhejuhlana. Kaikki kaupat on auki, ei siis mikään pyhäpäivä.


Japanilaista joulukakkua, eli popsukarkkimakuista (siis sellainen karkki, joka popsuu suussa) jäätelökakkua. Milla osti meille sellaisen. Meillä on kunnon suomalaisten joulupöytä paikallisen kristillisen yliopiston hengailutilassa - sekaisin japanilaisia ja suomalaisia herkkuja. 


Yritettiin katsoa joulupukin kuumaa linjaa suorana, mut pätki hiukan... Yritimme jälkeenpäin vielä joulurauhan julistustakin katsoa, muttei sekään onnistunut! Taustalla suomalaisia tuliaisia Petralle - salmiakkia ja purkkaa. 


Jouluaaton jatkoa paikallisessa pubintapaisessa, izakayassa - siellä sai tilata pikkuruoka-annoksia pöytäseurueen kesken jaettavaksi. Naminam, oli niin hyvvää! Petra poseeraa kauniisti.

Mukava joulu!

Seuraavassa jännittävässä jaksossa jotain lisää taas Japanista!

じゃあまたね!

PS. Kiotohan on temppeleiden ja pyhäköiden kaupunki (niitä on oikeasti satoja), joten tässä kuva temppelistä kun en ole yhtään vielä näyttänyt!


Tämä on Kiyomizu-dera. Taustalla näkyy Kioton kaupunki.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti